Skal du planlegge oppussing av badet eller vil du bare ha bedre utnyttelse av badet du allerede har?
Enten badet ditt er lite og trangt, eller stort og høyt under taket, kan det være utfordrende å finne gode oppbevaringsløsninger. Start med å finne ut hva du egentlig trenger å ha plass til på badet. Toalettartikler som tannbørster, tannkrem, såpe og shampo er ganske åpenbart, men hva annet trenger du og din familie plass til? Håndklær og en skittentøyskurv kan være praktisk å ha plass til på badet. Om du har barn i familien er kanskje noen leker praktisk å ha lett tilgjengelig ved badetid, eller for å distrahere dem litt ved tannpuss eller bleieskift. Kort sagt kan du la behovet styre hvilke ting du må ha plass til inne på badet, og hva du kan ha på andre rom.
Uansett størrelse og fasong på badet ser det mest ryddig ut om så mye som mulig er gjemt i skap og skuffer. Doruller, håndklær og annet må man oppbevare lett tilgjengelig, men ikke nødvendigvis så synlig. Har du godt med gulvplass kan du gjerne samle dorullene i en fin kurv på gulvet og legge fargekoordinerte håndklør i en åpen hylle. I dusjen vil vi gjerne enkelt nå det vi trenger som shampo, barberskum og høvel, dusjsåpe og annet, og da kan en kurv med de tingene man benytter oftest stå inne i dusjen eller i en vinduskarm like ved badekaret. Så kan tingene man trenger sjeldnere, som hårkurer eller after-sun stå inne i et skap eller ligge nede i en skuff.
Om du likevel skal ha et speil på badet, velg gjerne et med dybde som du kan oppbevare ting inni, så slipper du at det blir rotete på benken ved vasken, der man gjerne vil ha en fin såpedispenser stående og ikke så mye annet. Bak skapdøren kan du lime en magnetlist og ha hårklemmene som stadig forsvinner på et lettvint sted.
Pakk bort elektriske artikler som barbermaskin, hårføner og rettetang når du ikke trenger dem. Ha gjerne små esker eller beholdere inne i skap og skuffer så du lettere kan ta dem ut og finne det du trenger. Har du alt av sminkesaker i en boks og alt av medisinsaker i en annen eske, kan du raskt få tak i riktig produkt om du har det travelt. Om du har stikkontakt tilgjengelig inne i skapet kan du lade elektriske tannbørster og barbermaskin der inne og slippe å ha det stående fremme hvor de lett samler støv. Slik blir det enklere å holde badet rent også.
Har du plass til høye skap kan du utnytte rommet bedre og lagre ting du ikke bruker så ofte i de minst tilgjengelige hyllene. Har du innredning med skuffer under vasken kan du også utnytte plassen og få bedre oversikt med skuffeinndelere for forskjellige produkter. Disse kan du enkelt lage selv av treplanker eller pappbiter som du kutter til i riktig lengde og fester med lim eller dobbeltsidig tape. Det blir mer oversiktlig og du finner det du trenger mye raskere.
Om det ikke er skap på badet kan du for eksempel sette inn enkle hyller og fylle dem med kurver i naturmaterialer. Har du et lite bad kan du også skru opp et lite skap eller feste små hyller på din baderomsdør for å få utnyttet plassen bedre. En knaggrekke som du henger over døren kan ha plass til for eksempel morgenkåpen din eller pysjbuksen.
Pynteting på badet bør begrenses, men om du vil ha en mer personlig touch, samle gjerne noen sommerminner i form av skjell, noen fine såper og lys på et fat i matchende nyanser så ser det mer helhetlig ut. Du kan også benytte en stige (du lager enkelt din egen av rekved eller greiner) til håndkleholder. Slik blir fargerike håndklær en del av dekoren.
Med et velorganisert bad får du en bedre start på dagen og en enklere jobb når badet skal rengjøres.
Fem ting å huske på:
- Kartlegg det daglige behovet for din familie og ditt bad
- Oppbevar ting av samme type i esker eller bokser inne i skap og skuffer
- Samle pyntegjenstander i små grupper
- Speil med skap/oppbevaring/magnetlist
- Utnytt takhøyden, sett høyt ting du bruker sjeldnere
Vi hjelper deg gjerne med planleggingen av den beste innredningen for ditt bad, og vi gjør jobben til fastpris så du kan konsentrere deg om hvordan du vil ditt bad skal se ut.
Kontakt oss i dag for en gratis befaringTlf: 92240327 / post@badogprosjekt.no